Pretraživanje po pozorištu
Termin:
Pozorište:
Predstava ili osoba:
 
predstava osoba
Izmene u programu
Trenutno nema izmene u programu.


Preporuka pozorišnih predstava
Moje bivše, moji bivši

Moje bivše, moji bivši

(Užice, Narodno pozorište Užice, , 20. april 2014, nedelja u 20:00)

Trenutno interplanetarni hit "Somebody That Used To Know" australijskog pevača Gotyea (i pevačice Kimbre), bio je inicijalna kapisla za "plovidbu" kroz ovaj naoko jednostavan, ali značenjski i strukturalno veoma usložnjen dramski tekst mladog škotskog dramatičara D.C. Jacksona. Iako označen kao komedija, za mene je kao redatelja pri prvom čitanju imao i snažnu dramsku strukturu, čak pomalo i neke elemente melodrame, tako da sam u radu s glumcima, uz suptilni pristup komici ovog teksta, pokušala da unesem i moje lične stavove o tome na koji način i kako se u današnjem vremenu doživljava LJUBAV, kako žive mladi ljudi vezani za par punktova oko kojih se odvija njihova egzistencija, koliko smo barijerama (koje izgledaju poput stubića u nekom muzeju ili na crvenom tepihu) odvojeni jedni od drugih i kako percipiramo naše roditelje (ili oni nas).

Više informacija >>>

Ko se boji Virdžinije Vulf

Ko se boji Virdžinije Vulf

(Beograd, Pozorište Slavija, 21. april 2014, ponedeljak u 20:00)

Šok koji "Virdžinija Vulf" proizvodi nikad nije izostao, pa neće ni ovde, sada. Taj virtuelni svet kojim se okružuju Olbijevi likovi, ta igra u igri, u kojoj Marta i Džordž glume i za sebe, i za Nika i za Hanu, i za nas u Beogradu, taj nestvarni, izmišljeni život koji mora da se "udrami" da bi bio stvaran, prepoznatljiv je metod po kojem se živi u svim društvima koja nemaju jasno diferencirane mehanizme za život po pravilima.

Više informacija >>>

Histerija

Histerija

(Beograd, JDP, 22. april 2014, utorak u 20:30)

"Histerija" je crni vodvilj. Gledamo susret dve stvarne istorijske ličnosti - Sigmunda Frojda i Salvadora Dalija. Frojd u poodmakloj fazi raka vilice prima terapiju i stroga uputstva da mora da miruje - od strane svog prijatelja dr Jahude, a zaplet nastaje oko devojke koja dolazi u pola noći kucajući Frojdu na prozor, optužujući ga i napadajući njegove teorije. A kada i Dali dođe, da oda počast svom idolu Frojdu, gužva u kabinetu postaje nadrealno duhovita.

Više informacija >>>

Staklena menažerija

Staklena menažerija

(Beograd, Narodno pozorište Beograd, 23. april 2014, sreda u 20:30)

Zašto ste izabrali da radite "Staklenu menažeriju" Tenesija Vilijamsa danas?
- Da bih režirao bilo koji, pa makar i neki od najvećih komada svetske ili naše klasike, najvažniji je onaj jedan razlog koji odgovara ili koji se odnosi na poslednju reč iz tvog pitanja. Uz sve razloge koji počivaju na nesumnjivim i mnogobrojnim kvalitetima drame "Staklena menažerija", način na koji ovaj komad odjekuje danas i ovde zapravo je taj jedan razlog.

Više informacija >>>

Kovači

Kovači

(Lazarevac, Centar za kulturu Lazarevac, 24. april 2014, četvrta u 20:00)

Antiratna tragikomedija, smeštena u jednoj bavarskoj pivnici. Ludo ćete se zabaviti i nasmejati. I ponešto naučiti.
Trideset godina posle rata Aca Šumadinac saznaje da je njegova kovačnica bila samo njegova, da njegova žena nije bila samo njegova i da njegov sin nije uopšte njegov.

Više infomacija >>>