Pretraživanje po pozorištu
Termin:
Pozorište:
Predstava ili osoba:
 
predstava osoba
Izmene u programu
Trenutno nema izmene u programu.


Preporuka pozorišnih predstava
Čudo u Poskokovoj Dragi

Čudo u Poskokovoj Dragi

(Subotica, Narodno pozorište Subotica, 25. april 2014, petak u 19:30)

Verovatno je ovo predstava o neverovatnim intimnim i društvenim istinama zbog kojih pocrveniš, smeješ se i patiš.
Da li je moguće zbog jednog vođenja ljubavi urušiti militantno nasleđe patrijarhata i neostvarenu ljubav čekati 15 godina? Da li je moguće da državni organi reda i zakona izbegnu korupciju a loši momci postanu dobri? Da li je moguće da žena razoruža razbojnike a umesto vojne sile ekstremni sportovi osvoje teritorije i ljude?

Više informacija >>>

Ana Karenjina

Ana Karenjina

(Beograd, Madlenianum, 26. april 2014, subota u 19:30)

"Ana Karenjina" u Operi i teatru "Madlenianum" predstavlja projekat kojim se čvrsto utemeljuje repertoarska orijentacija ka naslovima koji predstavljaju najviše umetničke domete, te slavni i obožavani roman Lava Tolstoja na sceni kruniše više godina utvrđivan put koji kuća ima od osnivanja dramske scene. Naslov koji već više decenija nije bio na beogradskom pozorišnom repertoaru biće scenski predstavljen kroz veoma uzbudljivu i već na svetskom nivou kvalitetom potvrđenu dramatizaciju nemačkog dramskog pisca Armina Petrasa.

Više informacija >>>

Gospođica

Gospođica

(Beograd, JDP, 27. april 2014, nedelja u 20:00)

Podeljena, kao i Andrićev roman, na dva dela, sarajevski i beogradski, radnja predstave Gospođica Gorčina Stojanovića odigrava se u doba velikih potresa i promena na kraju devetnaestog i na početku dvadesetog veka, te u godinama koje su došle posle Prvog svetskog rata i propasti dva velika carstva. U tim okolnostima odigrava se uzbudljiva životna priča Rajke Radaković, jedne od velikih Andrićevih junakinja. Ona prikazuje sudbinu žene koja je, stalno s mukom pokušavajući da razume vremena koja se menjaju i uzburkani svet u kom se obrela, sve posvetila nastojanju da ispuni davni, teški očev zavet i tako, grozničavo štedeći i strasno stičući, čitav život provela bez ljubavi i prave radosti, otuđena i sama, sve do tragičnog kraja.

Više infomacija >>>

Rođendan gospodina Nušića

Rođendan gospodina Nušića

(Beograd, Zvezdara teatar, 28. april 2014, ponedeljak u 19:30)

Predstava će biti izvedena povodom 150. godišnjice rodjenja jednog od najboljih komediografa srpske literature Branislava Nušića.
Upravnik Zvezdara teatra, dramski pisac Dušan Kovačević, rekao je na konferenciji za novinare da je u radu na tom komadu želeo da izbegne priredbu, svečanu akademiju i bilo kakav oblik proslave koja bi bila za "jednokratnu upotrebu".

Više informacija >>>