Pretraživanje po pozorištu
Termin:
Pozorište:
Predstava ili osoba:
 
predstava osoba
Izmene u programu
Trenutno nema izmene u programu.


Preporuka pozorišnih predstava
Dva mirisa ruže

Dva mirisa ruže

(Beograd, Pozorište na Terazijama, 23.novembar 2014, nedelja u 19:30)

U ovom komadu meksički pisac Emilio Karbadiljo razvija ljupku, tečnu kamerno - scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spašavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu.

Više informacija >>>

Mi čekamo bebu

Mi čekamo bebu

(Kruševac, Kruševačko pozorište, 24.novembar 2014, ponedeljak u 20:00)

Mi čekamo bebu je tekst sa najviše pozitivne energije i plemenitih emocija od svih koje sam u životu pročitao - reči su reditelja Vladimira Popadića. On dalje kaže: "To je tekst o magijskom dejstvu novog života na živote celog okruženja - baba, deda, komšiluka. Sa pojavom novog života ni jedan postojeći život više nije isti."

Više informacija >>>

Čekaj do mraka

Čekaj do mraka

(Subotica, Narodno pozorište, 25.novembar 2014, utorak u 19:30)

Po motivima Notovog teksta je nastala i ova predstava, sa namerom da na jedno veče preseli publiku u mali suterenski stan u Londonu, šezdesetih godina prošlog veka...gde će jedna žena biti stavljena pred najveći ispit u svom životu. Strahovanje za njenu sudbinu, nada da će uspeti u svom naumu, ljubav i humor čine zanimljivu pozorišnu formulu koja, pored dobre zabave, može publici pružiti i vrednu lekciju o lepoti i surovosti ljudske prirode.

Više informacija >>>

Cigani lete u nebo

Cigani lete u nebo

(Beograd, Pozorište na Terazijama. 26.novembar 2014, sreda u 19:30)

Mladić koji se zvao Aleksej Maksimović Pješkov sin siromašnog radnika, siroče koje je rano ostalo bez oca, lađar, kuvar, pevač, skitnica i samouk - imao je dvadeset i četiri godine kada je dospeo u tamnicu. Bilo je to 1892. godine. Uzevši tada pseudonim pod kojim ga poznaje svetska literatura, Maksim Gorki u tamnici piše svoju prvu pripovetku: Makar Čudra.

Više informacija >>>

Thalerhof

Thalerhof

(Beograd, Jugoslovensko dramsko pozorište, 27.novembar 2014, četvrtak u 20:00)

Talerhof je drugo ime aerodroma u Gracu. Godine 1914. odavde je poleteo prvi avion, a te je godine, na istom mestu nastao jedan konclogor. U ovaj logor su s istočnih granica Austrougarske monarhije deportovani teretnim vagonima civili, samo što se sumnjalo da su simpatizeri Rusa. Hiljade žitelja Graca išlo je u Talerhof i zurilo u te strance. Nije postojao sanitetski čvor, a u početku nije bilo ni baraka. Ubrzo je palo 1800 žrtava epidemije. Svi su pokopani u jednu masovnu grobnicu.

Više informacija >>>