Pretraživanje po pozorištu
Termin:
Pozorište:
Predstava ili osoba:
 
predstava osoba
Izmene u programu
Trenutno nema izmene u programu.


Preporuka pozorišnih predstava
Cigani lete u nebo

Cigani lete u nebo

(Beograd, Pozorište na Terazijama. 26.novembar 2014, sreda u 19:30)

Mladić koji se zvao Aleksej Maksimović Pješkov sin siromašnog radnika, siroče koje je rano ostalo bez oca, lađar, kuvar, pevač, skitnica i samouk - imao je dvadeset i četiri godine kada je dospeo u tamnicu. Bilo je to 1892. godine. Uzevši tada pseudonim pod kojim ga poznaje svetska literatura, Maksim Gorki u tamnici piše svoju prvu pripovetku: Makar Čudra.

Više informacija >>>

Thalerhof

Thalerhof

(Beograd, Jugoslovensko dramsko pozorište, 27.novembar 2014, četvrtak u 20:00)

Talerhof je drugo ime aerodroma u Gracu. Godine 1914. odavde je poleteo prvi avion, a te je godine, na istom mestu nastao jedan konclogor. U ovaj logor su s istočnih granica Austrougarske monarhije deportovani teretnim vagonima civili, samo što se sumnjalo da su simpatizeri Rusa. Hiljade žitelja Graca išlo je u Talerhof i zurilo u te strance. Nije postojao sanitetski čvor, a u početku nije bilo ni baraka. Ubrzo je palo 1800 žrtava epidemije. Svi su pokopani u jednu masovnu grobnicu.

Više informacija >>>

Moje bivše, moji bivši

Moje bivše, moji bivši

(Kragujevac, Knjaževsko srpski teatar, 28.novembar 2014, petak u 20:00)

Trenutno interplanetarni hit "Somebody That Used To Know" australijskog pevača Gotyea (i pevačice Kimbre), bio je inicijalna kapisla za "plovidbu" kroz ovaj naoko jednostavan, ali značenjski i strukturalno veoma usložnjen dramski tekst mladog škotskog dramatičara D.C. Jacksona.

Više informacija >>>

Kauboji

Kauboji

(Kikinda, Narodno pozorište, 29.novembar 2014, subota u 20:00)

Nepoznati ljudi našli su se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu. Te likove, karaktere pratimo od početka tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda, premijere. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici) tokom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utičući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvataju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života.

Više informacija >>>

Dogodine u isto vreme

Dogodine u isto vreme

(Beograd, Pozorište Slavija, 30.novembar 2014, nedelja u 20:00)

Kako nema ni drugostepenih, kamoli primarnih istorijskih izvora iz neimenovanih biblijskih vremena, slobodno je pristati na mitski "podatak" da je večna Eva zavela Adama upravo u petak. Kao što se zna, ona je tada ubrala jabuku sa Drveta spoznanja, i ponudila mu taj savršeni, zavodljivi oblik koji delom i liči na obrise ženskosti. Ne samo to - Eva i Adam su je jednovremeno zagrizli. Tako su se dotakli zubima i usnama, i to je prvi opisani poljubac u istoriji. Od njega potiču sve ostale posledice.

Više informacija >>>